Forsiktig åpning av kajakknaustet

Postet av Ove Nordberg den 20. Apr 2020

I tråd med padle forbundets anbefaling, åpner vi kajakknaustet for tilgang til utstyr. Vi går nå inn i en ny fase hvor det oppfordres til å bruke sjøen og vannet i trening og fritid. Dette gir flotte muligheter, men det følger også et ansvar hvor hver enkelt må vurdere risikoen man utsetter seg selv og andre for.

KORONAVETTREGLER FOR NORGES PADLEFORBUND

Norges Padleforbund takker for støtte og innsats kajakkpadlere og padleklubber har vist i den pågående nasjonale dugnaden for å begrense koronasmitte og minske belastningen på helse- og beredskapsressursene.

Vi går nå inn i en ny fase hvor det oppfordres til å bruke sjøen i trening og fritid. Dette gir flotte muligheter, men det følger også et ansvar hvor hver enkelt må vurdere risikoen man utsetter seg selv og andre for.

Norges Padleforbund har satt opp følgende råd som gir retningslinjer for padling:

• 1. Maks 5 personer i hver gruppe inkludert trener eller turleder.
    1. Det kan være mer enn 5 personer på vannet samtidig og trener/turleder kan følge flere grupper i løpet av en aktivitet, men hver gruppe må ikke bestå av mer enn 5 personer. Er det barn/unge utøvere skal det være en voksen tilsted (over 18år).
  • 2. Trener/turleder kan tilrettelegge aktivitet og være med på vannet i følgebåt eller kajakk
    1. Følgebåt/sikkerhetsbåt kan brukes, men kontaktflater må desinfiseres før hver bruk.
  • 3. Minimumsavstand på 2m mellom hver person til enhver tid. Både på vann og på land. Unngå for eksempel å sitte i flåte.
  • 4. Man skal ikke benytte felles utstyr som mange tar på, hvis man ikke er sikre på at man får rengjort dette mellom hver persons kontakt.
    1. Fellesutstyr omfatter blant annet klubbkajakker, -årer, -spruttrekk og -bekledning.
  • 5. Gode hygienerutiner i forbindelse med aktiviteten.
    1. Viktig med god tilgang på antibac og / eller såpe og vann.
    2. Reduser kontaktflatene, som f.eks dørhåndtak og bryggekant til et minimum.
  • 6. Garderober og styrkerom kan ikke brukes.
  • 7. Ikke sett deg selv eller andre i en situasjon hvor dere trenger hjelp fra helse- eller beredskapsressurser på kajakkturen eller treningen.

Det blir foreløpig ingen fellestreninger, men det kan avtales fellesturer der det deles opp i mindre grupper med maks 5 i hver gruppe.

Bif kajakk ønsker dere god tur og kos deg på vannet.

PS! Husk egenredningstrening!

Koden på låsen er nå satt tilbake til den som ble sendt ut!

Vaskesaker til vask av utstyr, husk vask både før og etter tur. Tar du siste skvetten med klorbalndag, blander du ny før du reiser hjem.

GOD TUR!